Op weg naar Pasen ( 19 )

Tegen de hogepriesters en tempelwachters, en de oudsten van het volk die op Hem afgekomen waren zei Hij: Als tegen een misdadiger bent u uitgetrokken met zwaarden en knuppels? Dagelijks was Ik bij u in de tempel, en toen hebt u mij met geen vinger naar me uitgestoken, maar dit is uw uur, het uur van de macht van de duisternis. (Lucas 22 : 52, 53 ) 

Waarom was het nodig dat Jezus met stokken en zwaarden tegemoet getreden werd? Ze wisten toch dat Jezus geen tegenstand zou bieden, en niet iemand was die er stilletjes vandoor zou gaan? Hij was dagelijks in hun midden te vinden geweest. Hoewel Jezus niet bitter was geweest, en al helemaal niet cynisch, maar zelfs het afgeslagen oor van één van zijn vijanden genezen had, stelde Hij daar in Getsémané wel hun manier van optreden aan de kaak. Hoewel Hij slachtoffer leek, bleek Hij de situatie volkomen Meester. Het was klip en klaar: wanneer God het niet toeliet zou niemand in staat blijken Hem te arresteren. 

Jezus richtte zich tot het Sanhedrin, dat zich nog op de achtergrond bevond, maar tijdens de schermutseling naar voren gekomen was. Ze waren absoluut niet eerlijk te werk gegaan. Toen Jezus Zich in de tempel bevond, durfden ze niet in te grijpen omdat ze bang waren voor een reactie van het volk. Hoe hard ze ook gezocht hadden naar bewijzen om een aanklacht wegens Godslastering in Zijn woorden en optreden te vinden, die hadden ze niet gevonden. Ze hadden Zijn woorden en daden met groeiende weerzin aangehoord, en steeds een ongekende moordzucht in zich op voelen borrelen. Wat ze overdags niet durfden, daarvoor gebruikten ze nu de nacht. 

Nu was hun uur, het uur van de duisternis, aangebroken. Wat ze van plan waren, konden ze doen omdat God het toeliet. ( Joh. 19 : 11 ) Ze hadden er echter geen notie van dat hun uur maar kort zou duren, en een eeuwige overwinning voor het rijk van de Messias betekende. Met Zijn eeuwige overwinning zou Jezus voor altijd degenen die gezeten waren in de duisternis, bevrijden. ( Lucas 1 : 79 ) De Koning van het leven stond klaar om te lijden en te sterven, om zo voor eeuwig te overwinnen. Hij wist tot in het kleinste detail wat Hem te wachten stond. Maar Jezus was vastbesloten, Hij zag achter de strijd de glorie voor alle mensen die nu nog gebonden lagen in de duisternis en in de schaduw van de dood. 

De duisternis vertegenwoordigt de macht van de satan. Jezus bevestigde de actieve aanwezigheid van satan op het moment van beproeving ( zie 22 : 3, 31 ). Jezus geeft ons niet alleen genade, Hij leert ons ook onderscheidingsvermogen. Wie met Hem leeft, onderkent steeds duidelijker het goed en het kwaad. Bovendien heeft een leerling van Jezus niet alleen Zijn wijsheid en woorden tot z’n beschikking, maar ook de Heilige Geest, die ons in het uur dat het nodig is alles indachtig maakt wat Hij tot ons gesproken heeft. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=Wv5voWtAtAk

 

7 responses to “Op weg naar Pasen ( 19 )

 1. Being a digital marketer today is definitely not easy! Not only do you need high-quality content, you need a lot of it. But creating good content is incredibly time consuming. At least that is what I thought until I came across WordAi… In case you have never heard of WordAi, it is a lightning fast content rewriter that uses Artificial Intelligence to automatically create unique variations of any piece of content. The best part is, WordAi creates rewrites that both humans and Google love.  I know, that’s a bold claim and I was pretty skeptical myself. So I decided to test their claims with their free trial and can tell you honestly, I opted directly for the yearly subscription after that. I’m not exaggerating when I tell you that WordAi is better than any other tool, service, or method on the market. I have been using WordAi to fill out my blogs and have already covered the cost of my yearly subscription. Its crazy but Im just scratching the surface of how far I can scale my SEO with WordAi! While I am using WordAi to scale my SEO efforts, you can also use WordAi to diversify your copy or even brainstorm to beat writers block! I could tell you about WordAi all day, but you really just need to try it for yourself. They are so confident in their technology that they offer a completely free 3-day trial AND a 30-day money back guarantee. So what are you waiting for? Click here to get started with WordAi for Free! <a href="[Link deleted]here and get a bonus.

 2. Wow, amazing blog structure! How long have you ever been running a blog
  for? you made running a blog look easy. The overall
  look of your website is wonderful, let alone the content!
  You can see similar here <a href="[Link deleted]online

 3. Hey there! I’ve been following your blog for a long time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout
  out from Huffman Texas! Just wanted to say keep up
  the great job! I saw similar here: <a href="[Link deleted]

 4. Good day! Do you know if they make any plugins
  to help with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some
  targeted keywords but I’m not seeing very good results.
  If you know of any please share. Thank you! You can read similar article here:
  <a href="[Link deleted]internetowy

Geef een reactie