Hoe zou het in de hemel zijn? ( 4 )

De Heere God die almachtig, wijs, en barmhartig is, heeft de derde hemel Zelf gebouwd.
( Hebr. 11 : 10 )
Al voordat de wereld bestond koos Hij dit Koninkrijk – deze derde hemel – uit om ons het volmaakte leven te geven. ( Matth. 25 : 34)
Voordat het zover was heeft de Vader Zijn Zoon naar de wereld gezonden om Zijn volk zalig te maken. ( Matth. 1 : 21 ) Het was Zijn blijdschap en vreugde om ons dit Koninkrijk te geven. ( Lucas 12 : 32 ) De Heere Jezus Christus heeft deze Zaligheid voor ons verdiend. ( Romeinen 6 : 23 / Hebr. 2 : 10 / 7 : 25 / Joh. 10 : 15, 28 )
Het is bijzonder bemoedigend om te weten dat wij er niets aan hoeven te doen, om genade te ontvangen, want alles komt van Zijn kant.
“ Hij heeft ons gemaakt, wij zijn van Hem, wij zijn Zijn volk. Hij zorgt voor ons, zoals een herder voor zijn schapen zorgt. “ ( Psalm 100 : 3 )
“ Nu is Jezus Christus, onze Redder gekomen. Daardoor is nu overal bekend dat God goed voor ons is. Christus heeft de dood overwonnen. Dankzij Hem krijgt iedereen die het goede nieuws gelooft, eeuwig leven! “ ( 2 Tim. 1 : 10 )

De mensen die in de hemel komen, zijn door God Zelf uitgekozen. “ Want God heeft ons Zelf uitgekozen om te gaan geloven. En omdat we geloven ziet Hij ons als goede mensen. En omdat Hij ons als goede mensen ziet, geeft Hij ons het eeuwige leven. “ ( Romeinen 8 : 30 )
“ Dan zal de Mensenzoon tegen de mensen aan Zijn rechterkant zeggen: Kom, de nieuwe wereld is voor jullie. Want Mijn Vader heeft het echte geluk voor jullie bestemd. Dat was al de bedoeling vanaf de schepping. “ ( Matth. 25 : 34 )
“ Vader U hebt de gelovigen aan Mij gegeven. Ik wil dat ze dicht bij Mij zijn, ook als Ik naar U toe ga. Dan zullen ze Mij zien op Mijn plaats naast U in de hemel. U hebt Mij die plaats gegeven, want U hield al van Mij voordat U de wereld maakte.” heeft Jezus gezegd. ( Johannes 17 : 24 )
“ Mensen die geloven in de Zoon krijgen het eeuwige leven. “ ( Johannes 3 : 36 )

Al Gods kinderen zullen in de hemel vol zijn van geluk en zaligheid. Hun geluk en blijdschap zullen overlopen. Zij zullen zo vol van blijdschap en geluk zijn dat ze nergens anders meer naar zullen verlangen. ( Psalm 17 : 15 )
Maar, zoals het ene glas meer water bevatten kan dan het andere, zo zal het ook met de mensen zijn, daar in de hemel, bij God.
In het boek Daniël staat dat de wijze mensen zullen schitteren als sterren aan de hemel. ( Daniël 12 : 3 ). However, al Gods kinderen zullen met een nieuw, een hemels lichaam in de hemel zijn. ( 1 Kor. 15 : 44 )
Hun positie zal verschillend zijn.
“ Denk eraan: Iemand die weinig zaait, zal ook weinig oogsten. Iemand die veel zaait, zal veel oogsten. ( 2 Kor. 9 : 6 ) schreef de apostel Paulus. Dat was geen belofte voor dit leven, want dit gebeurt niet altijd. Het heeft betrekking op het eeuwige leven, dat blijkt ook uit Galaten 6 : 8 waar Paulus zegt: “Als je je laat leiden door de Heilige Geest krijg je het eeuwige leven. Laten we daarom steeds het goede blijven doen en volhouden tot op de dag dat Christus terugkomt. Zolang we daarop wachten moeten we dus goed zijn voor iedereen, en zeker voor andere christenen. “

De Bijbel leert ons dat, zoals er vaders, jongelingen en kinderen in de genade zijn, ook vaders, jongelingen en kinderen in de hemel zullen zijn. ( 1 Kor. 3 : 8 / Lucas 19 : 12 – 28 )
Maar de kleinste in het Koninkrijk van God zal tot overlopens toe vol zijn, en zoveel heerlijkheid en zaligheid genieten als hij of zij bevatten kan.
Dit is een enorme troost voor ons die achterblijven hier op aarde. Onze geliefde gelovige doden zijn voor honderd procent gelukkig!

One response to “Hoe zou het in de hemel zijn? ( 4 )

  1. I see You’re actually a just right webmaster. This site loading speed is amazing.
    It sort of feels that you’re doing any unique trick.
    In addition, the contents are masterwork. you have done a fantastic task
    in this matter! Similar here: <a href="[Link deleted]and also here: <a href="[Link deleted]sklep

Geef een reactie