Kinderen en eeuwig leven

Kinderen zijn een gave en een zegen van God. Ze hebben een duidelijke plek binnen het verbond van God met de mensen in de besnijdenis, en via de Doop in Jezus die de kinderen erbij betrekt. Ze worden beschouwd als een erfenis van God. Hij kende onze kinderen al voor hun geboorte. ‘ Voordat Ik je vormde in de moederschoot had Ik je al uitgekozen, voordat je de moederschoot verliet had Ik je al aan Mij gewijd, en je een profeet voor alle volken gemaakt. ‘ zei Hij tegen Jesaja. 

Paulus zei ongeveer dezelfde woorden in Galaten 1 : 15 ‘ Maar toen besloot God, die mij al voor mijn geboorte had uitgekozen en die mij door Zijn genade heeft geroepen, Zijn Zoon in mij te openbaren, opdat ik Hem aan de heidenen zou verkondigen. ‘ 

God de Schepper neemt kinderen op in Zijn verbond uit hoofde van Zijn belofte aan Abraham. ‘ Ik sluit een verbond met jou en met je nakomelingen, met alle volgende generaties, een eeuwigdurend verbond. ‘ ( Gen. 17 : 7 ) zei Hij. 

De apostel Petrus zei tegen zijn heidense toehoorders dat ze zich van hun huidige leven af moesten wenden en zich moesten laten dopen onder aanroeping van de naam van Jezus Christus. Dan zou de Heilige Geest hen geschonken worden, omdat voor hen zowel als voor hun kinderen de belofte gold dat ze gered zouden worden. ( Hand. 2 : 37 – 40 ) 

De God die kinderen weeft in de buik van hun moeder ( Psalm 139 : 13 – 16 ) heeft tijdens Zijn omwandeling op aarde kinderen tot leven geroepen om te laten zien dat Hij Heer en Meester is over de dood. ( Lucas 7 : 11 – 15 / Matth. 9 : 22 – 25 / Marcus 5 : 35 – 43 / Lucas 18 : 15 – 19 ) 

Ook profeten van Jahweh hebben deze wonderen in Gods Naam en kracht verricht. ( 1 Koningen 17 : 17 – 24 / 2 Kon. 4 : 8 – 37 ) 

De Nederlandse Geloofsbelijdenis – die in 1618 als Belijdenisgeschrift is aangenomen op de Nationale Synode te Dordrecht – stelt dat kinderen al voor hun geboorte besmet zijn met de erfzonde door de val en ongehoorzaamheid van Adam en Eva in het Paradijs. ( Ned. Geloofsbelijdenis artikel 15 ). De Dordtse leerregels echter gaan verder en stellen in hoofdstuk 1 artikel 17 dat de kinderen van gelovigen heilig zijn, niet van nature, maar door de kracht van het genadeverbond waarin ze samen met hun ouders zijn opgenomen. Daarom moeten gelovige ouders er niet aan twijfelen dat hun jong gestorven kinderen verkoren en zalig zijn. ( Gen. 17 : 7 / Hand. 2 : 39 / 1 Kor. 7 : 14 ) 

Toen Jezus hier op aarde rondwandelde, heeft hij een jongen en een meisje opgewekt uit de dood. 

‘ Nog voor Jezus uitgesproken was – Hij leerde een menigte mensen – kwam er iemand uit het huis van Jaïrus tegen de leider van de synagoge zeggen: ‘ uw dochter is gestorven, val de Meester niet langer lastig. Maar Jezus hoorde het en zei: ‘ Wees niet bang, maar geloof, dan zal ze worden gered. ‘ Toen Hij bij het huis kwam, stond Hij niemand toe om met Hem naar binnen te gaan, behalve Petrus, Johannes, en Jakobus en de vader en moeder van het meisje. Alle aanwezigen waren aan het weeklagen en sloegen zich van verdriet op de borst. Hij zei ; ‘ hou op met klagen want ze is niet gestorven, maar ze slaapt. ‘ Ze lachten Hem uit omdat ze wisten dat het kind gestorven was. Hij nam haar hand vast en zei met luide stem: ‘

Meisje, sta op! ‘ Haar levensadem keerde terug en ze stond meteen op. ‘ ( Lucas 8 : 49 – 55 ) 

Het bericht van de onheilsbode moet voor Jaïrus – de vader van het meisjes – een verpletterende slag zijn geweest. Hij had zich naar Jezus gehaast om het leven van zijn kind te redden. Nu was alle hoop de bodem in geslagen. Jezus echter is Heer en Meester, ook over de dood. Hij richtte zich tot Jaïrus en gebood hem om niet bang te zijn voor het definitieve van de dood, en voor het verlies van zijn kind. Hij moest blijven geloven dat zijn dochtertje behouden was, en dat het opnieuw zou leven. De woorden van Jezus in dit tekstgedeelte geven aan waarom het gaat: om geloof. Bij de uitvoering van dit grote wonder nam Jezus slechts zijn meest intieme leerlingen met zich mee. Bij dit gebeuren paste geen openbare manifestatie van veel op wonderen beluste toeschouwers, maar slechts een intieme huiselijke kring. 

Zonder aarzelen doorbrak Jezus vervolgens de traditionele manier van rouwbeklag. Hij riep de huilende en misbaar makende mensen op om hun rouwbeklag te staken omdat het meisje niet dood was, maar dat het sliep. Dit was een uitdrukking die in de Bijbel wel vaker gebruikt werd om de dood mee aan te duiden. ( Joh. 11 : 11 – 14 / 1 Kor. 15 : 6, 18 / 1 Tess. 4 : 13 – 16 ) De betekenis van deze woorden was dat de dood niet definitief was, maar dat er eens een opstanding zou volgen. Deze opstanding heeft Jezus bewezen door tijdens zijn leven op aarde wonderen te verrichten zoals bij het dochtertje van Jaïrus. 

Het is opvallend dat de mensen hun rouwbeklag staakten om Jezus uit te lachen. Waarom lieten ze Hem niet toe om te bewijzen dat Hij gelijk had? Zijn Naam moet hen al bekend zijn geweest. Jezus wilde dan ook niet dat zij aanwezig waren bij de opwekking van het kind, en gebood ze allemaal om te vertrekken. 

Samen met de drie leerlingen en de ouders ging Jezus naar het meisje toe, vatte haar hand en gebood haar krachtig om op te staan. Op te staan uit de dood, en op te staan van het bed waarop ze lag. 

Jezus maakte zich met het aanraken van een overledene niet onrein, zoals dat beschreven stond in de Joodse wetten, maar verdreef door de Goddelijke kracht die in Hem werkzaam was de dood, die de feitelijke onreinheid was. De levensgeest van het meisje keerde terug in haar lichaam, en ze kwam weer tot leven. Onmiddellijk ging ze staan. Dat moet voor de ouders een onbeschrijfelijke blijdschap zijn geweest. 

Jezus heeft veel wonderen gedaan, maar Hij is naar de hemel teruggegaan. Hij wekt vandaag de dag geen doden meer op, omdat Hij Zelf dood geweest is, en weer leeft. Hij heeft Zijn Goddelijke kracht bewezen door de dood door te gaan, en deze te overwinnen aan het kruis van Golgotha. 

Wij die  deze woorden geloven, weten dat er een dag zal komen dat onze geliefde doden ook weer tot leven zullen komen. Ook wij die eens zullen sterven, zullen tot leven komen. Wat een vreugde zal dat wezen, alle dood vernietigd tot in eeuwigheid. 

Gelovigen spreken bij het begraven van hun geliefden vaak de Geloofsbelijdenis uit. In deze belijdenis erkennen ze bovenstaande woorden. 

 

14 responses to “Kinderen en eeuwig leven

 1. ניתן לשלב סדנאות גיבוש ואטרקציות נוספות ימי כיף.
  בואו לשלב בין הנאה מקיפה לבין עיסוי
  שממריץ את הדם ומשפר את זרימת
  הלימפה. מטרתו של עיסוי מפנק
  בירושלים היא לסייע לאדם בתחום הרגשי
  בראש ובראשונה. ישנם עיסויים בירושלים יבשים נפלאים,
  עיסויים בירושלים באמצעות אבנים חמות וכן הלאה.
  כמה עולים עיסויים בקרית שמונה?
  אך אם אתם מעוניינים בעיסוי מפנק בבת ים לצורכי הנאה ורגיעה או לרגל אירוע שמחה מסוים,
  תוכלו לקרוא במאמר זה על שלושה סוגי עיסויים אשר מתאימים למטרה זו ויעניקו לכם יום בילוי מפנק ואיכותי במיוחד אשר סביר להניח שתרצו לחזור עליו שוב
  כבר בשנה שאחרי. מרגיע את הגוף: אם גם אתם כמו ישראלים רבים החיים
  באזור, מרגישים שהמתח ושגרת היומיום עולים על גדותיהם,
  עיסוי ארוטי בקריית ים זה משהו שבהחלט יעזור להביא להקלה ולשחרור השרירים שנתפסו.
  מזמינה אותך לטיפול מרגיע. מהמסורת הטנטרית פותח עיסוי זה המהווה כלי שלם לטיפול
  בגוף ובנפש. עיסוי בקרית שמונה – גם לכם מגיע!
  לא ניתן לקבוע מראש כמה עולה עיסוי בקרית שמונה,
  זאת מאחר וכל עיסוי בקרית שמונה מבוסס על טכניקה אחרת ואורכו משתנה.
  על מנת שתוכלו ליהנות משלווה ורוגע ומבלי שתצטרכו לחוש בחוסר נוחות בעקבות ההוצאה, הגדירו מראש כמה תרצו
  להשקיע בעיסוי. בכל הזמנה של מסאז’ בחיפה עד הבית, צוות המטפלים יגיעו אליכם
  מצוידים במיטת טיפולים, מוזיקה,
  שמנים וכל הדרוש על מנת שהעיסוי שלכם יהיה לא פחות ממושלם!

  Here is my blog <a href="[Link deleted]

 2. ידוע כי ישראל היא מדינה של סטרס, לחץ ומאבק.
  בפעמים אחרות, הוא עשוי להיות עדין
  יותר בכדי להעביר תחושה של עיסוי מפנק
  או יפעיל לחץ עמוק ומהיר במטרה להביא לעיסוי משחרר באמת.
  הפחתה של חרדה ומתח: מחקרים רבים מראים כי בודי מסאז במרכז משחרר במוח
  של המטופל הורמונים מיוחדים שמביאים לרגיעה ואפילו אופוריה בטווח הקצר ומפחיתים את הסיכון לתופעות נפשיות לא נעימות כמו דיכאון או הפרעות מסוגים אחרים.
  השיטה כמובן משתנה ממטפל למטפל
  ויש לא מעט טכניקות של בודי מסאז, אבל במרבית המקרים נעשה שימוש בשמן גוף מיוחד שמטרתו
  לרכך את העור וליצור סיכוך בין הידיים של המטפל או המטפלת לגוף של המטופל.
  הפוסט לילקה ספא בוטיק הופיע לראשונה ב-אייספא:
  ספא, מסאז, עיסוי. לרבו בודי מסאז אורך כשעה שזהו האורך הסטדנרטי לטיפול
  בודי מסאז, אבל רבים בוחרים להאריך דווקא
  את הטיפול לכיוון השעה וחצי, בעיקר בגלל
  שזה טיפול נעים ומשחרר שלא ממש רוצים
  שיסתיים מהרגע שהוא מתחיל. פתח
  תקווה היא אחד הערים המרכזיות בארץ, בעלת אוכלוסיה מעורבבת
  שכן – כולם בלי יוצא מן הכלל צריכים טיפול או שזה עיסוי
  רפואי תחזוקתי,או שזה טיפול במטרה להפחית את הכאב באיבר מטרה.

  Also visit my page; <a href="[Link deleted]

 3. ההבדל בין הדירות היוקרתיות
  לזולות הוא בעיקר בפינוקים הקיימים ואולי גם באזור בו מושכרת הדירה.
  יתר על כן, אם במקרה אתה פנוי לכמה שעות ואתה
  נמצא באזור שאתה בדרך כלל לא נמצא בו, תוכל להזמין נערת
  ליווי מרעננת ומפנקת שתעזור לך להעביר את
  הזמן בנעימות בריגוש מתוק. כמו כן במידה ואתם מחפשים אחר אטרקציה מלהיבה בעת שאתם נופשים
  באזור תוכלו ליהנות מיום כיף במתחם הספא המומלץ שלנו בראשון לציון וליהנות לא רק מעיסוי
  מקצועי אלא מכל מתחמי הספא במקום.
  יש לכם מספר שעות קצר במיוחד לבילוי
  עם בן או בת הזוג שלכם, או שאתם
  מחפשים מסיבת רווקים אינטימית במיוחד, האם חשבתם לשכור למספר שעות דירות דיסקרטיות בקרית אתא או ללכת לראות
  דירות דיסקרטיות בצפון? מה העלות של דירות דיסקרטיות בקרית אתא?

  דירות דיסקרטיות מפוזרות בכל מיני אזורים בארץ ותוכלו למצוא דירות
  דיסקרטיות בצפון ואפילו דירות דיסקרטיות בקרית
  אתא. בבתי המלון לא ניתן להשכיר חדרים לפי
  שעה ולכן הדרך הקלה והפשוטה ביותר לעשות זאת היא באמצעות השכרה
  של דירות דיסקרטיות בקרית אתא או דירות
  דיסקרטיות בצפון, לפי העדפתכם.
  שמירה על דיסקרטיות כזו יכולה בהחלט להיות בתוך
  דירות דיסקרטיות בקרית אתא או אפילו בתוך דירות דיסקרטיות בצפון.
  דירות דיסקרטיות בקריות הן דירות ממוזגות ומאובזרות אשר נעים לבלות בהן.

  Feel free to visit my page … <a href="[Link deleted]

 4. אושן מרכז האירועים של תל אביב הוא שילוב של גן אירועים עם חצר ירוקה בעלת צמחייה שופעת, ואולם אירועים בסגנון אורבני
  ייחודי. אביב הרחקת יונים – הרחקת יונים מקצועית תפתור את
  כל הבעיות הללו ותחסוך לכם נזקים סביבתיים ובריאותיים עתידיים שאפילו
  לא ידעתם על קיומם . קליניקה בוטיק ייחודית בראשון לציון, המביאה את קדמת המדע והטכנולוגיה אל תוך עולם היופי.
  סמחוביץ ושדי – משרד יועצי מס בראשון לציון.
  משרד עורך דין דויד לייזר ושות’ מתמחים בדיני משפחה, מקרקעין,
  הוצאות לפועל, פשיטות רגל, צוואות
  וירושות. אנו ב”קווין עיצובים” מתמחים בעיצוב
  אירועים עיצוב כיסא כלה, עיצוב חופות , עיצוב
  כסאות ושולנות , זרי כלה, קישוט רכב לחתונה אנו נעצב לכם את האירוע ונהפוך לכם את האירוע ליותר ממושלם.
  פורטל מעצבי שמלות כלה בישראל מציע פלטפורמה המרכזת את כלל המעצבים
  הישראלים ומאפשרת לגולשים להתרשם מטווח
  עיצובים רחב של שמלות כלה המעדכן באופן שוטף לפי הקולקציות
  העדכניות של המעצבים. מועדון חדרי הבריחה של ישראל המאגד את כל החדרים
  המובילים במקום אחד עם הנחות ובמבצעים מיוחדים!

  my blog :: <a href="[Link deleted]עוד מידע מעניין

 5. במקרים כאלו, כדאי לברר אל מול המעסה האם הוא מציע דיל של כמה עיסויים בדרום במחיר
  מיוחד. כשמדברים על פינוקים אמיתיים, מדברים על דיל צימר בצפון עם תפנוקי האמת שכולם אוהבים, כמו למשל צימר בצפון עם עיסוי
  כל כך מרגיע, עד שפשוט שוכחים מכל מה
  שלא חשוב. 5. תאמינו או לא, וזה כבר בדיוק הפוך
  מהרושם שבנו, צימרים לפי שעה למשפחות,
  חשבו על זה שאתם נוסעים לטייל עם הילדים במשך יום שלם ולאחר מכן בכדי
  לחזור הביתה יש כמה שעות נסיעה, צימרים לפי
  שעה יכולים להיות פתרון נוח להתרעננות ומנוחה לכמה שעות ואז הנסיעה יותר בטוחה.
  חשוב לקחת בחשבון שלפעמים צריך לנסוע קצת בכדי ליהנות משירותי השכרת
  חדרים לפי שעה שעונים על אותן הדרישות בצורה הטובה ביותר האפשרית.
  אם אתם מבקשים רק לחסוך ולא ממש משנה לכם אלו מתקנים יהיו בחדר, תוכלו לקבל מענה גם עבור הדרישות הללו.
  ראשית כל, האורחים באותם חדרים דיסקרטיים מתבקשים
  לשלם רק עבור הזמן שהם מבלים בחדרים, מה שיכול לחסוך להם כסף רב.
  לשם השוואה, בבתי המלון או במקומות האירוח הקלאסיים שכולנו מכירים, קיימת
  דרישה לשלם עבור אירוח של לילה שלם, גם אם מחליטים לעזוב את המקום רק אחרי שעתיים.

  Review my site … <a href="[Link deleted]דיסקרטיות

 6. בתי המלון הם מקום מאוד נעים לבלות
  בו אך הרבה אנשים אינם מרגישים בנוח להזמין את המעסות
  לבית המלון מכיוון שאין בו הרבה פרטיות ובתי המלון בודקים מי נכנס ומי יוצא.
  אין כמו בבית – הבית הוא מקום נעים ובהחלט רווקים רבים מזמינים נערות
  ליווי בבת ים שירותי עיסוי אירוטי בראשון לציון עד הבית.
  בין אם באמצע יום עבודה מתיש, או חופשה בארץ, אין
  יותר מושלם מלתת לגופכם מזור והנאה
  מושלמת עד אובדן חושים עם עיסוי
  ארוטי מענג עם בחורה כלבבכם. אז אם מעוניין
  בבילוי איכותי? אם תחפשו קצת, תמצאו, כי העיסוי מפנק בהרצליה היה
  אחד מהטכניקות היעילות והעתיקות בעולם לטיפולי מרפא.
  עיסוי בחיפה ובכל אזור אחר בארץ,
  מוצע לכם בשלושה אורכים שונים, כך שתוכלו בהתאם לההעדפות האישיות
  שלכם לתאם את העיסוי החביב עליכם ביותר.
  לפני עיסוי ארוטי בראשון לציון דאגו להוריד אותם.
  אם אתם מחפשים עיסוי מפנק במרכז
  או עיסוי מפנק בראשון לציון ללא
  ספק זה העיסוי בשבילכם. אם ברצונך להתחיל להבין איך נראה ערב ליווי
  כל שעלייך לעשות הוא לעצום את העיניים ולדמיין את
  אחת או יותר מנערות הליווי דואגות לכל הצרכים שלך.

  Feel free to visit my blog – <a href="[Link deleted]דיסקרטיות

 7. צריך לבדוק את הפרמטרים שיש
  מסביב, האם מדובר בעיסוי באזור רחובות או
  מחוצה לה? כדאי מאוד שלא להיצמד למונחים של יוקרה/טרנדים, אלא פשוט לבחור
  בעיסוי מפנק ברמת הגולן המתאים לכם ביותר בהתאם לצורך
  הגופני והרגשי שלכם. מנגד, עיסוי ברמת
  הגולן המתבצע בבית הפרטי שלכם מגלם בתוכו שלל יתרונות.
  לסיכום; עיסוי פרטי בחיפה והסביבה הנו עיסוי
  מקצועי לכל דבר. שירותי
  ליווי בקריות שיגיעו עד אליך לבית מלון לא תמיד משתלמים מבחינה כלכלית, בעיקר אם מביאים בחשבון את
  העלות הגבוהה של אתרי האירוח בחיפה.
  האזור תמיד מלא בתיירים ומבקרים שמגיעים ליהנות מהארץ ולבקר את המקומות האייקוניים ואת נערות מקומיות ההכי יפות בעולם.
  לאורה היא האחת המסוכנת, היא תמיד בעד
  חוויה חדשה. הגיע הזמן שתחווה פינוק
  שלא מטריף חושים אל תתפשר, בוא להתפנק עם בחורה חדשה בתל…
  ישנם אנשים שמקבלים עיסויים למטרות פינוק וכייף בביתם ולפעמים
  מגיעים לדירה דיסקרטית בקרית שמונה אך גם ישנם אנשים המבקשים לעבור עיסוי בצפון בעקבות
  כאב מסוים. עיסוי בקלניקה פרטית בקרית אתא.
  עיסוי מקצועי, עיסוי בקלניקה פרטית.
  רוצים להיות חלק מתוך חוויה מעצימה
  של עיסוי ארוטי בבת ים?

  My blog post: <a href="[Link deleted]מאוד מעניינת

 8. יש כמה מאפיינים מיוחדים שמלווים את השירות שניתן על ידי נערות ליווי
  בחולון. למשך 50 דקות (ולעתים גם יותר),
  יש לכם אפשרות להתנתק משגרת היום, הרעשים והקולות, המחוייבויות שלכם,
  המשפחה והעבודה – ופשוט לצלול לאווירה קסומה, מרגיעה ומלטפת!
  אמביינט יוקרתי רגוע , מוסיקה מלטפת, לך נשאר רק להתקלח להתנתק ולהתמסר..
  דירות דיסקרטיות ברחובות מחכות לכם לכל אורך השנה.
  דירות דיסקרטיות באזור הצפון, בדומה לדירות דיסקרטיות בכל עיר אחרת
  בישראל, הן דירות המיועדות לצרכי אירוח דיסקרטי ואינטימי מכל סוג.

  אזור התעשייה בחולון מספק שלל דירות דיסקרטיות,
  חדרים לפי שעה. השירות בדרך כלל אינו זול,
  במיוחד ביחס לדירות דיסקרטיות, אבל המסאג’ שתקבלו מנערת ליווי הוא פי
  כמה וכמה ב-99% מזה שתקבלו בעיסוי אירוטי בכל
  דירה דיסקרטית באשר היא. שיאצו בדרך כלל נעצה על משטח מיוחד, על הרצפה או על מיטת טיפולים נמוכה.

  משך העיסוי נע בדרך כלל בין 50 דקות לשעה וחצי.
  בהתאם לדרישותיכם – ממיקום העיסוי, דרך סוג העיסוי ומין
  המעסה – יוצגו בפניכם התוצאות
  הרלוונטיות. זוהי דרך מעולה לשחרור המתחים
  וגורם להרפיה. אני סטודנטית איכותית שנראית ממש מעולה.

  my web page :: <a href="[Link deleted]

 9. המטפלים מגיעים עם מיטות טיפול מקצועיות וכל הציוד
  הדרוש לעיסוי מקצועי ומשובח.

  ישנם אנשים שמקבלים עיסויים למטרות פינוק וכייף בביתם ולפעמים מגיעים לדירה דיסקרטית ברמת-גן אך גם ישנם אנשים המבקשים לעבור עיסוי במרכז בעקבות כאב מסוים.
  ישנם כאלה אשר מחפשים עיסוי יותר מקצועי כגון עיסוי רקמות עמוק, עיסוי שוודי, עיסוי
  באבנים חמות או פשוט עיסוי מפנק עם מגע עדין ומרגיע.
  מאחר והמון אנשים סבורים כי את העיסוי מפנק הם יוכלו
  לקבל רק במסגרת יום פינוק מפנק בקרית שמונה/נהריה , הם מונעים מעצמם ליהנות מהעיסוי מפנק.
  ישנם אנשים המגיעים במצב רגשי מסוים אל מכון
  העיסוי מפנק בירושלים ובסיום העיסוי מפנק בירושלים הם חשים חיוניים, אנרגטיים
  ושלווים. ישנם אנשים שזו היא להם הפעם הראשונה שהם חווים
  עיסוי מפנק בירושלים בהתחלה
  הם יחוש מבוכה, כאשר הם נמצאים כמעט עירומים עם מגבת אחת על גופם, אבל מעסה מנוסה,
  תעניק להם את התחושה שמקנה ביטחון, מגע עדין
  ורך, כך שכבר ניתן יהיה להתמסר בקלות לתענוג.
  כמו שכבר אמרנו דירות דיסקרטיות הן אינן האפשרות
  היחידה אשר עומדת בפניכם, יש אפשרות גם בתי
  מלון או חדרים. אנחנו מציעים לכם את החדרים הטובים ביותר בארץ, רשימת
  חדרים לפי שעה בבאר שבע הטובים
  ביותר בארץ. סוויטות, בתי מלון,
  חדרים לפי שעה וצימרים בנהריה לרומנטיקה ואהבה.

  My site – <a href="[Link deleted]

 10. I see You’re truly a just right webmaster. The web site loading velocity is incredible.

  It seems that you’re doing any unique trick. Also, the contents
  are masterpiece. you’ve performed a magnificent process on this topic!
  Similar here: <a href="[Link deleted]sklep and also here: <a href="[Link deleted]sklep

Geef een reactie