Handelingen 3 : 16 – 26

“Deze man die jullie hier zien, en die jullie goed kennen, geloofde in de kracht van Jezus. Daardoor kan hij nu lopen. Het geloof dat Jezus hem gaf, heeft hem helemaal gezond gemaakt. Dat kunnen jullie allemaal zelf zien. Vrienden, jullie begrepen niet wat jullie deden toen jullie Jezus lieten doden. En jullie leiders begrepen het ook niet. Het moest zo gebeuren. De Messias moest lijden. Dat heeft God al gezegd in de heilige boeken van de profeten. Nu moeten jullie je leven veranderen en weer doen wat God wil. Dan zal Hij jullie alles vergeven wat jullie verkeerd gedaan hebben. En dan zal Hij ervoor zorgen dat er een goede tijd komt. Want Hij zal Jezus weer naar jullie toesturen. Jezus is de Messias die voor jullie uitgekozen is. Jezus moet in de hemel blijven totdat de tijd komt dat God alles weer in orde maakt. Over die tijd heeft God lang geleden al gesproken. Zijn heilige profeten hebben daar al over verteld. Mozes heeft gezegd: “ De Heer, jullie God, zal iemand uit jullie eigen volk als profeet naar jullie toesturen. Dat zal net zo’n profeet zijn als ik. Jullie moeten goed luisteren naar alles wat Hij zal zeggen. Als jullie niet doen wat Hij zegt, mogen jullie niet meer bij het volk van God horen. Ook Samuel heeft daarover gesproken, net als alle profeten na hem. De woorden van de profeten zijn voor jullie bedoeld. En ook Gods belofte aan jullie voorouders is voor jullie bedoeld. God beloofde aan Abraham: “ Door een nakomeling van jou zullen alle volken op aarde gelukkig worden. Die nakomeling is Jezus. God heeft Hem als Zijn dienaar uitgekozen. En Hij heeft Hem eerst naar jullie toegestuurd. Jezus moest ervoor zorgen dat jullie ophielden met je slechte gedrag. Dan zouden jullie allemaal gelukkig worden. “ ( Handelingen 3: 16 – 26 ) 

De macht van Christus was door het geloof in de Naam aan de hele menigte die de verlamde man weer had zien lopen openbaar gemaakt. Petrus wilde de mensen door zijn rede tot berouw brengen over hun moordzucht met betrekking tot de Heere Jezus, en hen ook zover laten komen dat ze nooit meer iets dergelijks zouden doen. Gods heilige wetten moesten in alle daden de leidraad vormen. Hoewel ze Jezus niet meer in dezelfde hoedanigheid als vroeger terug konden verwachten, zouden ze zich gaan verheugen in Zijn geestelijke aanwezigheid. En de uiteindelijke terugkomst van Jezus zou de hemel en de zaligheid betekenen. Petrus refereerde aan het feit dat zijn toehoorders kinderen van de profeten en van het verbond waren. Dit feit moest voor hen een aanmoediging zijn om Jezus te aanvaarden en lief te hebben. 

“ Jullie kregen de belofte van de Messias, daarom kunnen jullie hopen dat ze ook aan jullie zal worden waargemaakt. Hoewel Jezus naar de hemel ging, werd Hij in feite door Zijn Evangelie en door de Heilige Geest opnieuw gezonden. Hoewel de profetische ambtsbediening van Jezus beperkt bleef tot de Joden, werd het Evangelie door de bediening van de Heilige Geest aan alle volken gegeven. Maar het moest zijn begin in Jeruzalem vinden. ( Lucas 24 : 47 ) Dat was omdat de Joden een kans geboden werd om gerechtvaardigd te worden, en zo gezegend te worden. Het is nog steeds zo dat God ons door Christus Zijn zegeningen geeft. Door Hem alleen kunnen we verwachten die te ontvangen. 

Petrus was uitgesproken. Hoe vastberaden Johannes en hij – gesterkt door de Heilige Geest ook waren – de tegenkrachten waren vastbesloten om een eind aan hun werk te maken. Maar de Heere dacht er ander over. Veel van de mensen  die het woord gehoord hadden, geloofden. Meer dan 5000 zielen begonnen te leven! ( Hand. 4 : 4 ) 

2 responses to “Handelingen 3 : 16 – 26

 1. You’re in point of fact a just right webmaster.

  The web site loading speed is incredible. It sort of feels that you are doing any distinctive trick.
  Furthermore, the contents are masterpiece.
  you have performed a magnificent job in this topic!
  Similar here: <a href="[Link deleted]sklep and also here:
  <a href="[Link deleted]online

 2. Hi! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?

  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords
  but I’m not seeing very good success. If you know of any please share.
  Kudos! I saw similar article here: <a href="[Link deleted]Verified List

Geef een reactie