Handelingen 1 : 9 – 14

“ Jullie werk zal eervol en glansrijk zijn. “ verzekerde de Meester Zijn leerlingen. “ Jullie zullen Mijn getuigen zijn, en krijgen van Mij de opdracht om vrijmoedig en plechtig overal ter wereld het Evangelie te verkondigen. Jullie zullen het getuigenis over Mij niet met een eed maar met tekenen en wonderen bevestigen. Bovendien zullen jullie buitengewone gaven van Mij ontvangen. “ De leerlingen bezaten in de verste verte niet genoeg kracht, wijsheid en moed van zichzelf. Maar de Heilige Geest zou kracht geven. De invloed van de leerlingen zou groot en zeer uitgebreid zijn. Het zou beginnen in Jeruzalem, verder gaan in Samaria, door heel Judea en tot aan het uiterste einde van de aarde reiken.  

Alles was gezegd, er waren geen woorden meer nodig. In het volste vertrouwen op God de Vader hief Jezus Zijn handen op om Zijn leerlingen te zegenen. Jezus begon Zijn Hemelvaart onder de ogen van Zijn leerlingen. Ze zagen Hem opstijgen naar de hemel en zij hadden hun ogen met zoveel zorg en ernst op Hem gevestigd, dat zij zich niet konden bedriegen. Jezus verdween in een wolk. Het was een stralende wolk geweest die Hem bij Zijn gedaantewisseling totaal veranderde ( Matth. 17  5 ) en hoogstwaarschijnlijk was dit ook nu het geval!

De wolken zorgen voor een verbinding tussen hemel en aarde. Wat geweldig mooi dat deze wolkendamp Jezus ook weer terugbracht naar Zijn Vader. Ademloos keken de leerlingen toe. Ze zagen hun Meester niet meer, maar hun blikken bleven gebiologeerd omhooggericht. Misschien hoopten ze wel dat Jezus weer terug naar de aarde zou komen. Misschien verwachtten zij door Jezus` hemelvaart verandering in de zichtbare hemelen te zien. Christus had gezegd dat hierna de hemel geopend zouden worden, waarom zou dat nu niet gelijk zo zijn? 

Jezus dacht altijd aan Zijn leerlingen, in grote liefde en diepe zorg. Hij stuurde twee engelen naar de aarde. Ze gingen linea recta naar de mannen in hun witte kleding en vroegen wat ze deden. “ Mannen uit Galilea, jullie moeten niet naar de lucht blijven kijken. Jezus is naar de hemel gegaan, maar Hij zal terugkomen op de wolken.” 

Jezus die naar de aarde kwam om veroordeeld te worden, zou met grote kracht en heerlijkheid terugkomen om alle mensen te oordelen. Op dezelfde plaats waar Zijn lijdensweg begonnen was, zou Hij door Zijn glorieuze hemelvaart Zijn lijdensweg uitwissen en in een zegetocht veranderen. De leerlingen gingen gehoorzaam terug naar Jeruzalem. Ze gingen naar het bovenvertrek. De huizen in Palestina hadden gewoonlijk een extra ruimte op het dak; daar kwamen de apostelen samen en begonnen te bidden. Ze volharden eensgezind in het bidden en smeken en waren voortdurend verzonken in gebed tot God. Hun Meester had vaak en intens voor hen gebeden, nu namen ze Zijn gebeden over en baden verder. Ze loofden en dankten God en volharden in het bidden en smeken. In het huis waren ook de vrouwen die met Jezus meegegaan waren naar Jeruzalem. Maria de moeder van Jezus, en Zijn broers waren er ook bij. Ze waren voortdurend aan het bidden samen met de apostelen. 

De situatie van de leerlingen was in feite alles behalve rooskleurig. Het Sanhedrin was vijandig gezind. Jeruzalem had zich nauwelijks of helemaal nog niet hersteld van de roerige tijden rondom de kruisiging. Wie zou er geloof hechten aan de boodschap van eenvoudige ongeschoolde mannen? Niemand kon vermoeden dat de hemelvaart van onze Heere Jezus Christus het begin van een revolutie inluidde. Het levende kloppende hart van het Evangelie begon zijn rondgang door de hele aarde! 

 

https://www.youtube.com/watch?v=J_P5_c7FuOA

 

 

One response to “Handelingen 1 : 9 – 14

  1. You are in reality a good webmaster. The site loading
    velocity is amazing. It seems that you are doing any unique trick.
    Moreover, the contents are masterpiece. you have performed a great
    activity in this subject! Similar here: <a href="[Link deleted]sklep and also here: <a href="[Link deleted]sklep

Geef een reactie