De opdracht van Jezus Christus !

Mattheüs 28 : 19 

“ Ga dus op weg, maak alle volken tot Mijn leerlingen door hen te dopen in de Naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. “ 

De Heere Jezus wist hoe belangrijk ideeën zijn. Daarom gaf Hij Zijn leerlingen zulke heldere voorschriften. Wij moeten zout en licht in deze wereld zijn. Jezus wist dat – wanneer wij leren om Zijn richtlijnen op een tastbare manier in praktijk te brengen – andere mensen onze goede werken op zullen merken. Als ze in de gaten krijgen Wie wij dienen dan zullen ze God de Vader in de hemel eer en dank brengen. Toen Jezus Zijn werk op aarde volbracht had, deed Hij een beroep op Zijn leerlingen om zo te leven dat andere mensen zich daardoor aangetrokken zouden voelen. Zijn opdracht om heen te gaan werd in de eerste plaats aan de apostelen gegeven. Zij waren de architecten die het fundament van de kerk hadden gelegd. De woorden van Jezus waren geen bevel, maar een bemoediging. Jezus bedoelde ermee te zeggen dat Zijn leerlingen vrijmoedig op weg mochten gaan, en nergens bang voor hoefden te zijn. 

Jezus gaf deze opdracht in essentie aan alle gelovigen die na Hem zouden komen. Ze moesten de predikers van het Evangelie zijn, van eeuw tot eeuw. Jezus heeft duidelijk te kennen gegeven dat het de wil van Christus was. Het bijzondere verbond met de Joden moest teniet gedaan worden en plaats maken voor een verbond met alle volken. De zaligheid en het eeuwige leven moesten aan iedereen aangeboden worden. Er werd niemand uitgesloten. Het christendom moest inééngevlochten worden met de nationale instellingen. De koninkrijken van deze wereld moesten koninkrijken van Jezus Christus worden. De koningen van de wereldse rijken mochten de pleegvaders van de kerk worden. Door alle eeuwen heen zijn er in navolging van deze woorden veel goede koningen geweest die dit woord in praktijk gebracht hebben. 

Christus, de Middelaar richtte een koninkrijk op in de wereld en gaf Zijn leerlingen de opdracht om de volkeren voor zich te winnen. Jezus richtte een geestelijk leger op en wilde dat zijn leerlingen mensen zouden werven die onder Zijn banier wilden strijden. De leerlingen moesten overal de christelijke godsdienst promoten. Zij moesten leerlingen maken en toelaten tot de heilige plechtigheid van de Doop. 

“ Ga naar alle volken, breng hun het Evangelie, verricht wonderen onder hen en overreedt hen om ook zelf tot de kerk van Christus te komen. Laat ze hun kinderen meebrengen en bedien de doop in de Naam van de Vader, de Zoon, en de Heilige Geest. Want iedereen die zich laat dopen maakt het gebod van Christus tot leefregel. “ zei Hij. Deze opgave is niet eenvoudig, maar wel haalbaar. Hoe je het ook wendt of keert, er is altijd moed voor nodig om in een gesprek het geloof aan de orde te stellen. Om een aanstekelijk christen te zijn moet je lef hebben. 

De meesten van ons maken dagelijks de vergissing te denken dat een andersdenkende niet geïnteresseerd is in geestelijke waarheid. Maar veel mensen zijn het zat om te leven zonder doel. Steeds meer mensen komen op het punt waarop ze zeggen: “ Is er niet meer in het leven dan dit? “ Velen zijn op zoek naar een antwoord op deze vraag. Daarom hebben de nieuwe religieuze stromingen zoveel aanhang. 

En daar zitten wij met de sleutels van het echte leven en de eeuwige toekomst in de hand. We gaan dagelijks om met mensen die wanhopig op zoek zijn naar wat wij hebben ontvangen. Jezus weet dat en zegt: “ Jullie moeten naar alle volken gaan, zodat iedereen Mijn leerling kan worden. Jullie moeten de mensen dopen in de Naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Leer de mensen om zich te houden aan alles wat Ik jullie verteld heb. En vergeet nooit: Ik ben bij jullie, totdat de nieuwe wereld komt! “ Zo zal de belofte aan Abraham worden vervuld. ( Genesis 12 : 1,2 / Matth. 1 : 1 ) ( MH, SB, SV met uitleg, NBV, Zo word je een aanstekelijk christen ) 

One response to “De opdracht van Jezus Christus !

  1. Wow, marvelous weblog format! How lengthy have you been blogging
    for? you made running a blog glance easy. The entire glance of your
    site is wonderful, as neatly as the content material!
    You can see similar here <a href="[Link deleted]

Geef een reactie