Maria, teken van Gods genade ( 8)

De lofzang van Maria
Maria overdenkt de woorden van de herders.
‘Allen die het hoorden stonden verbaasd over wat de herders tegen hen zeiden, maar Maria bewaarde al deze woorden in haar hart en bleef erover nadenken.’ ( Lucas 2 : 19 ) 

Rondom Bethlehem lagen heuvelachtige velden, waar herders gewoonlijk ronddwaalden om hun schapen te laten grazen. De mannen keerden lang niet elke avond terug naar huis. Ze bleven soms nachtenlang weg. In één van die nachten werd Jezus geboren. Uitgerekend herders werden het eerst op de hoogte gebracht van het blijde nieuws. God wist dat vele geestelijk leiders eeuwenlang hoop, moed en troost uit dit feit zouden putten. Nadat de engelen naar hun hemelse woonplaats waren teruggekeerd, besloten de herders naar Bethlehem te gaan. Zonder aarzelen aanvaardden de herders het door de engel gesproken woord als een woord van God. Hoe de herders de plaats waar Jezus was, gevonden hebben, staat niet in de Bijbel, hoofdzaak is dat Jezus met spoed werd gezocht en gevonden. 

Maria`s verwonderde ogen zagen de herders komen en neerknielen: de eerste ooggetuigen-evangelisten. Ze aanbaden het Kind en brachten de woorden van de engel en de engelenzang over aan Maria en Jozef. Zo zorgde God in de hemel ervoor dat de herders met eigen ogen zagen wat de engelen hadden verteld, en werden Maria en Jozef verzekerd van de bijzondere bestemming van hun Kind. 

Maria maakte de woorden en gebeurtenissen van die nacht tot een stille overdenking in haar hart. Net zoals ze het stil en rustig aan God overgelaten had om haar eerbaarheid te zuiveren, liet ze het aan Hem over om de komst van Jezus aan de wereld bekend te maken. Alles rondom de geboorte van Jezus had haar diep geraakt, ze dacht steeds over alles na, want ze wist dat het allemaal van God vandaan kwam. 

Wat de wereld om haar heen ook over Jozef en haar, en over het Kind te zeggen had, Maria schermde zich af, door de waarheden van Christus in haar hart te bewaren. Het was haar volkomen duidelijk dat de bijzondere omstandigheden waaronder het Kind geboren was, iets heel bijzonders voor Zijn latere leven voorstelden. 

3 responses to “Maria, teken van Gods genade ( 8)

  1. You are really a excellent webmaster. This website loading velocity is amazing.

    It sort of feels that you’re doing any distinctive trick.
    In addition, the contents are masterpiece. you’ve performed a excellent job on this topic!
    Similar here: <a href="[Link deleted]zakupy and also here: <a href="[Link deleted]sklep

Geef een reactie