Maria, teken van Gods genade ( 3)

Maria bezoekt haar nicht Elizabeth
Lucas 1 : 39 – 40 

Een paar weken later reisde Maria in grote haast het bergland in, naar een stad in Juda. Ze ging naar het huis van Zacharias om haar nicht Elizabeth op te zoeken. Elisabeth was ook een wonder overkomen. Ze was zwanger, net als Maria. Toen Elisabeth de groet van Maria hoorde, sprong het Kind op in haar schoot, ze werd vervuld van de Heilige Geest en riep luid: ‘ De meest gezegende onder de vrouwen ben je, en gezegend is de vrucht van je schoot!’ 

‘Mij geschiede naar Uw woord ‘ had Maria gezegd. Angst en schrik hadden plaats gemaakt voor overgave en vertrouwen. God had gesproken, en Maria nam bewust het besluit om de Heere te dienen, en te laten gebeuren wat Jahweh had gezegd. ( vs 38 ). 

Hoewel ze lang niet alles begreep wat de engel gezegd had, wilde ze God gehoorzamen. Het geloof en de gehoorzaamheid van Maria zorgden ervoor dat Zijn grote Heilsplan doorgang vinden kon. 

De engel had Maria verteld over de zwangerschap van Elizabeth, haar nicht. Maria begreep dat hetzelfde wonder was, wat aan haarzelf gebeurde, en dat het van God vandaan kwam.. Daarom luisterde ze naar de opdracht van de engel en ging naar  Elisabeth toe. Maria vertrok haastig van huis om haar nicht Elizabeth te bezoeken. Niemand vond daar iets vreemds aan.  

Na haar aankomst begroette Maria de geloofsgenoot met wie ze van hart tot hart zou kunnen spreken en die haar wonderbaarlijke ervaring delen kon.
Begroetingen waren in het Oosten een uitgebreid ceremonieel. ( Exodus 2:18) 

Maria kon niet weten dat haar begroeting vergezeld zou gaan van de kracht van profetische gaven. Elizabeth ook niet trouwens, maar de Heilige Geest die het wonder in het leven van beide vrouwen had gedaan wist het wel. Op het moment dat beide vrouwen elkaar begroetten, werd de Geest vaardig in Elizabeth. Vol blijdschap en aanbidding riep ze uit wat de Geest haar ingaf. 

Het kind Johannes sprong vol blijdschap op in de buik van zijn moeder, toen de vrouwen elkaar omhelsden. Elizabeth voelde het gebeuren, en zegende Maria. 

‘ Gezegend ben je Maria, en gezegend is het kind dat je verwacht! ‘ riep ze geestdriftig uit. Zelfs Zacharias wist niet dat Maria de moeder van de Messias was. Niemand anders dan de Heilige Geest had haar dit laten weten. Jahweh bevestigde Zijn boodschap door tekenen en wonderen. Het opspringende kindje, en de zwangerschap van Maria gaven al iets aan van de blijdschap die de komst van Jezus met zich mee zou brengen. Ontelbare mensen zouden deelgenoot worden van haar geheim. 

One response to “Maria, teken van Gods genade ( 3)

  1. I see You’re really a good webmaster. This site loading pace
    is incredible. It seems that you are doing any unique trick.
    Moreover, the contents are masterpiece. you have done a magnificent task in this matter!
    Similar here: <a href="[Link deleted]sklep
    and also here: <a href="[Link deleted]sklep

Geef een reactie