Daniël ( 4 )

Daniël ging verder met zijn uitleg van de koninklijke droom en zei tegen Nebukadnezar: “ na u zal er een ander koninkrijk opstaan, dat minder belangrijk zal zijn dan dat van Babel. Minder welvarend, machtig en succesvol. Darius de Mediër en Cyrus de Pers zouden samen een bondgenootschap oprichten. Daarop duidden de twee zilveren armen van het beeld. De buik en dijen van koper stelden het Griekse rijk voor dat Alexander de Grote tijdens zijn tienjarige veldtocht stichtte  Alexander zou vele overwinningen op de Perzen behalen, en daarbij Darius de laatste Perzische keizer overwinnen. Hoewel zijn rijk minder welvarend en omvangrijk zou zijn dan het Perzische rijk, zou Alexander de Grote via de macht van zijn zwaard over de hele aarde regeren. 

De schenkels en voeten van leem en ijzer stelden het Romeinse rijk voor. Op de tijd dat dit rijk zijn toppunt van roem en eer bereikt zou hebben, zou ook het rijk van Jezus Christus via  proclamatie van het Evangelie in de hele wereld gevestigd worden. 

Het ijzersterke Romeinse rijk zou het Griekse rijk vermalen en de Joodse natie vernietigen. Maar het Romeinse rijk zou door haar decadentie en slechte moraal zichzelf van binnenuit verzwakken. Het zou zich uiteindelijk splitsen in tien koninkrijken. Zij stelden de tien tenen van het beeld voor. Sommige van de rijken waren broos als leem, anderen sterk als ijzer. Maar ze zouden zich nooit tot een eenheid vormen. Senaat en burgers, adel en het gewone volk zouden voor burgeroorlogen zorgen waarbij ontelbaar veel  mensen het leven zouden laten. 

Terwijl dit allemaal gebeurde, zou er iets wonderlijks gebeuren. Er zou een Koninkrijk van een totaal andere orde ontstaan. Het koninkrijk van Jezus Christus. Het zou niet worden gevestigd of voortgedreven door menselijke inspanningen of beleid. Het zou het rijk van God onder de mensen heten. De God van hemel en aarde zou dit rijk persoonlijk vestigen. God de Vader zou Zijn Zoon Jezus Christus macht geven om mensen te redden van de eeuwige dood. 

De oorsprong van deze Leider zou van boven komen en zich ook naar omhoog uitstrekken. Het Rijk zou tijdens de regering van de koningen van het vierde rijk beginnen. ( Lucas 2 ) Terwijl allerlei aardse koningen elkaar zouden bestrijden, zou God Zijn eigen werk doen en Zijn plannen vervullen. Dit Koninkrijk van God zou een unieke eigenschap bezitten: het zou geen verval kennen en zich nooit door een ander rijk op laten volgen. 

Jezus Christus zou uniek zijn, en Zijn rijk zou zonder revolutie of burgeroorlog zijn. Hoewel het Rijk van God van de Joden weggenomen zou worden, en aan de heidenen gegeven, ( Matth. 21 : 43 )zou het rijk van de Messias blijven regeren. Dit rijk zou alle koninkrijken vermalen en te niet doen, maar zelf zou het in alle eeuwigheid blijven bestaan!

In de rijken die zich aan de heerschappij van Christus zouden onderwerpen, zouden alle tirannie , afgodendienst en kwaad worden gebroken. ( Math. 21 : 44 / Psalm 146 : 10 ) De Heere zou in eeuwigheid regeren, totdat de tijden en dagen niet meer zouden zijn, en God alles in allen zou zijn ( 1 Kor. 15 : 28 ) zei Daniël.

 De laatste woorden van de uitleg stierven weg. Toen zei Daniël: “ Zo heeft de grote God aan u, koning, de toekomst laten zien. Dit was uw droom,  u kunt op mijn uitleg vertrouwen. “  

Hierna deed Nebukadnezar iets wat hij nog nooit had gedaan. Hij knielde neer en boog voor Daniël. Hij vatte de uitleg van de droom niet op als een belediging maar als een orakel. De Heere Zelf maakte Zijn Goddelijke openbaring groot en heerlijk. Nebukadnezar zei: ” Nu weet ik dat jouw God de grootste God is. Alle koningen moeten Hem gehoorzamen. Hij kan mysteries en geheimen openbaren  die voor mensen verborgen zijn. Hij gaf dat jij dat kon uitleggen! “ 

De koning gaf Daniël een grote beloning. Hij gaf hem ook belangrijk werk te doen. Daniël werd de leider van alle in leven gebleven wijzen van Babylonië, en kreeg daarbij het bestuur over de hele provincie van Babel. 

Dat was helemaal niet waarnaar Daniël verlangde. Hij vroeg de koning of zijn drie vrienden het bestuur over Babel kregen, en bleef zelf rustig in het koninklijk paleis. 

Sadrach, Mesach en Abed Nego kregen een aanstelling bij de overheid. De Heere zorgde ervoor dat zij via deze carrière hun broeders in de ballingschap van dienst konden zijn. 

 

8 responses to “Daniël ( 4 )

 1. I am really inspired together with your writing skills as well as with the layout on your blog.
  Is that this a paid subject or did you modify it yourself?
  Either way keep up the excellent high quality writing, it’s uncommon to see a nice weblog like
  this one nowadays.. I saw similar here: <a href="[Link deleted]

 2. Hi! Do you know if they make any plugins to help with SEO?

  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords
  but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share.
  Many thanks! You can read similar article here:
  <a href="[Link deleted]internetowy

 3. Hey there! Do you know if they make any plugins to help with
  Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results.
  If you know of any please share. Cheers! You can read similar art here:
  <a href="[Link deleted]internetowy

 4. Good day! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?

  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
  If you know of any please share. Thanks! You can read similar art here: <a href="[Link deleted]Building

 5. Wow, superb weblog <a href="[Link deleted]

  How long have you ever been blogging for? you make blogging look easy.

  The overall glance of your web site is fantastic, as smartly as the
  content! You can read similar here <a href="[Link deleted]<a href="[Link deleted]and
  that was wrote by <a href="[Link deleted]

 6. Wow, marvelous blog <a href="[Link deleted]

  How lengthy have you ever been blogging for? you made blogging look easy.
  The overall glance of your website is great,
  let alone the content! I saw similar here <a href="[Link deleted]<a href="[Link deleted]
  and that was wrote by <a href="[Link deleted]

Geef een reactie