Bidden ( 4 )

Manieren, momenten en plaatsen om te bidden.
Bidden in de tempel
2 Koningen 19 : 14 

In het derde jaar van de profeet Hosea werd Hizkia koning. Hij was nog maar 25 jaar oud. In het veertiende jaar van zijn regering trok Sanherib de koning van Assur op tegen de steden van Juda en bezette ze. Hizkia moest ontzettend veel belasting betalen. Hij gaf al het zilver van de tempel en van de schatkamers van het paleis. Daarvoor moest hij zelfs het zilver en het beslag van de posten van de deuren van de tempel verwijderen. Hizkia deed vergeefs moeite om een belegering van Jeruzalem af te kopen en de koning van Assyrië stuurde de tartan, de rabsaris en de rabsaké met een sterke legermacht naar Jeruzalem. Deze hoge militairen wilden Hizkia spreken, maar die stuurde drie van zijn dienaren naar hen toe. Er gebeurde van alles en na de onderhandelingen keerden de drie afgevaardigden met gescheurde kleren naar Hizkia terug om hem de woorden van de rabsaké te vertellen. 

Terwijl Hizkia eerst achter de schermen bleef, trad hij nu handelend op. Na het aanhoren van de sinistere boodschap die de afgevaardigden hem gebracht hadden, scheurde hij zijn kleding Hij nam de brieven van de afgezanten in ontvangst, en las ze. Vervolgens ging hij naar de tempel en spreidde ze daar uit voor Gods aangezicht.

Daar bad hij en beleed dat de Heere de God van Israël is, de God die op de cherubs woont. Hij alleen is God over alle koninkrijken van de aarde. Hij heeft de hemel en de aarde gemaakt. Vervolgens vroeg de koning indringend of de Heere wilde horen en zien wat de boodschap van Sanherib was. Het was zijn bedoeling om de levende God te honen. Het was waar dat de koning van Assur de volken van de aarde verwoest had. Maar wanneer de Heere zou verlossen, dan zouden alle koninkrijken op aarde weten dat Hij de enige God is. 

Natuurlijk hoorde de Heere het gebed, en er gebeurde iets bijzonders. De profeet Jesaja stuurde een boodschap aan koning Hizkia dat zijn gebed verhoord was.In de daarop volgende nacht werden 185000 man in het leger van Assur door een engel gedood. Koning Sanherib keerde verslagen terug en werd later in een afgodstempel door zijn eigen zoons gedood. 

De belegering rondom Jeruzalem was voorbij! Niemand anders dan de Heere had dat gedaan. Hij bewees maar eens te meer dat Hij wonderen kan doen op het gebed. Hier: het gebed in de tempel. Het gebed van een koning die garant stond voor zijn volk. 

https://www.youtube.com/watch?v=LI6axX368ec

2 responses to “Bidden ( 4 )

 1. You’re in point of fact a good webmaster. This web site loading speed
  is incredible. It kind of feels that you’re doing any unique
  trick. In addition, the contents are masterpiece. you’ve done a great job in this matter!
  Similar here: <a href="[Link deleted]zakupy and also here: <a href="[Link deleted]

 2. Hey there! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
  I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
  If you know of any please share. Many thanks!
  You can read similar blog here: <a href="[Link deleted]List

Geef een reactie