1 Korinthe 15 : 12 – 34

In de oude profetieën was voorzegd dat de Heere Jezus Christus op zou staan uit de doden. Menig ooggetuige had voorzegd dat dit wonder zou gebeuren. De opstanding was een cruciaal gegeven. Was dit feit niet waar geworden, dan zou elke prediking zinloos zijn. Het Evangelie zou tot een komedie verworden en niet meer dan onzin en ijdelheid blijken te zijn. Als Jezus niet opgewekt was, dan zou het geloof van christenen tevergeefs zijn. Hoe had Hij ons uit de macht van de dood op kunnen wekken als Hij zelf niet eerst Zelf aan deze macht ontkomen zou zijn? Tevergeefs zou ons geloof zijn. Er is geen rechtvaardigmaking en verlossing als Christus niet is opgewekt. Onze gelovige geliefden zouden verloren zijn en ons geloof en onze godsdienst zouden hun waarde verliezen. 

Als er geen opstanding is, en alle hoop van een gelovige slechts binnen de begrenzing van dit leven zou liggen, dan zou het helemaal geen zin hebben om een christen te zijn. Voor de eeuwige toekomst zou er geen enkele andere hoop over blijven. Maar de apostel Paulus verkondigde de waarheid. Jezus is werkelijk opgestaan! Omdat Hij is opgewekt uit de dood, zullen wij dat ook worden. Zijn opstanding is een waarborg en bewijs van onze opstanding.Door de zonden van Adam moeten wij allemaal sterven. De verdiensten en macht van Jezus Christus hebben ervoor gezorgd dat we weer zullen leven, en dat tot in eeuwigheid. 

Het eeuwigdurende koningschap van Christus Jezus als Middelaar zal blijven tot al Gods vijanden teniet gedaan zijn. De laatste vijand is de dood. Tot op de dag van vandaag is de dood onze vijand gebleven. We huilen als we onze geliefden naar het graf moeten brengen. Ons hart breekt. Toch heeft de dood niet het laatste woord. Christus is als Eersteling opgestaan uit de doden. Elk kind van God zal ook opstaan, om het eeuwige leven met lichaam en ziel te beërven. Ouders in de christelijke gemeente worstelen vaak met de eeuwige bestemming van hun jonggestorven kinderen. Maar Godvrezende ouders hoeven niet te twijfelen aan de verkiezing en zaligheid van hun kinderen, als de Heere die jong van hen wegneemt. ( Genesis 17 : 7 / Handelingen 2 : 39 / 1 Kor. 7 : 14 ) Pas als alle heiligen weer zullen leven en niet meer zullen sterven zal de dood teniet gedaan worden. Het uiteindelijke Koningschap zal aan onze Zaligmaker als Mens en Middelaar overgedragen worden. Als Middelaar tussen God en mens moest Jezus beide partijen met elkaar verzoenen. Bij Zijn Hemelvaart werd Hij als Hoofd over alle zaken in Zijn gemeente gesteld. Jezus Christus werd de macht gegeven om de gemeente te besturen en te beschermen tegen al haar vijanden, om die vijanden tenslotte teniet te doen en de zaligheid te verdienen voor alle mensen die in Hem geloven. Als dit allemaal werkelijkheid zal zijn geworden zal Jezus het Koningschap aan de Vader overgeven. 

Wat een krachtige steun is dit voor al Gods kinderen in elk uur van beproeving en verdriet dat ze hier op aarde opgelegd krijgen. De dood heeft niet het laatste woord! God Zelf troost ons als Hij zegt: “ Ik ben de Opstanding, en het Leven, wie in Mij gelooft zal leven al ware Hij ook gestorven. En ieder die leeft en in Mij gelooft zal niet sterven in eeuwigheid. Geloof je dat ? “ ( Johannes 11 : 19 – 27 ) 

6 responses to “1 Korinthe 15 : 12 – 34

 1. Wow, amazing weblog format! How lengthy have you ever been blogging
  for? you make running a blog glance easy. The whole glance of
  your website is great, as neatly as the content material!

  You can see similar here <a href="[Link deleted]

 2. Good day! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization?
  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords
  but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share.
  Many thanks! I saw similar article here: <a href="[Link deleted]

 3. Wow, awesome weblog format! How long have you ever been running a blog for?

  you make running a blog glance easy. The whole glance of
  your website is wonderful, let alone the content material!
  You can see similar here <a href="[Link deleted]sklep

 4. Wow, incredible blog <a href="[Link deleted]
  How lengthy have you been blogging for? you made running a blog glance easy.
  The whole look of your web site is great, as smartly as the content!
  I saw similar here <a href="[Link deleted]
  <a href="[Link deleted]and it's was wrote by <a href="[Link deleted]

 5. Wow, fantastic weblog <a href="[Link deleted]
  How long have you ever been running a blog for? you made running a blog look easy.
  The full look of your site is excellent, as neatly as the content material!
  You can read similar here <a href="[Link deleted]<a href="[Link deleted]
  and those was wrote by <a href="[Link deleted]

Geef een reactie