The circle of life

Bruidegom
Het begin van een bijzondere dag. Frans Willem gaat zijn trouwkostuum uitzoeken. De circle of life is rond.. Niek, twee handen op één buik met zijn broer is er ook bij, logisch. We halen de moeder van de bruid op, in haar tas een couponnetje stof van de trouwjurk, diep geheim.
Vriendelijke ontvangst van de verkoper, een ouwe rot in het vak. Met vakkundige blik wordt de bruidegom in spé getaxeerd. Die staat er nog wat kloffie- achtig bij in zijn spijkerbroek, boots en shirt. Maar dat duurt niet lang meer!
De verkoper laat gesmeerd het mooiste kostuum het eerst aanpassen. Daar staat hij, onze zoon. Zo mooi, met een stralend gezicht. De beelden nestelen zich op mijn netvlies en in mijn herinnering. Enkele seconden lang gaat de geschiedenis open.
Onze tweede, op de wereld gekomen met twee gebroken ribben. Niemand die het zag, het was een zondagskind en de kinderarts was niet aanwezig. Pas de volgende morgen de ontdekking,  direct werd hij in de couveuse gelegd. We zagen het aan, een gebed in ons hart. Het enige maar ook het beste dat wij voor hem konden doen.
Onze strijder! Binnen enkele dagen was zijn blessure hersteld, maar elke avond op zijn geboortetijd begon hij erbarmelijk te huilen, drie maanden lang. We stopten hem daarom`s avonds in bad, en zongen tot hij stil werd.
Onze stoere jongen, met zijn zachte hart. De éne dag kwam hij met een gewonde vogel thuis, die verzorgd werd in een schoenendoos. De andere dag nam hij een wildvreemd jochie mee, dat hij ontdekte op de kinderboerderij tegenover ons huis. ΅ mam, dit is me friend mag hij blijven ete? ”
Het liefst zou hij trouwen in het gelegenheidskostuum van de politie, maar de stemming voor deze wens valt niet positief voor hem uit.
Daar staat hij nu.
Zo vol verwachting! Heerlijk !
Allerlei dassen passen, overhemden en kleuren keuren.
Samen op de foto. Een historisch moment!
We vieren het bij JUF: ambachtelijke koffie en verse jus.
Bruiloft, we hebben er zin in!
 
” Die Gesichter unserer Familie sind Zauberspiegel. Wenn wir Menschen ansehen, die zu uns gehören, schauen wir Vergangenheit, Gegenwart und Zukunft.” 
 
” Ik loof U, voor het ontzaglijke wonder van zijn bestaan. Wonderbaarlijk is het wat U gemaakt hebt. Ik weet het, tot in het diepst van mijn ziel.” ( psalm 139 ) 
 
 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *