Een poort van Hoop

 

Ze was al heel jong getrouwd, beiden waren nog studenten. Hij was half – Marokkaans. Al heel gauw begonnen het geweld en de bedreigingen. Ze hield zich in, probeerde onzichtbaar te zijn. Dat betekende altijd op je tenen lopen, ruzie, spanningen. Ze kregen een dochtertje, maar ook dat werd door hem bedreigd.

Na een ruzie op school werd de situatie er niet beter op. Hij kwam zonder diploma thuis te zitten. Er kwam financiële stress bij. Op een gegeven ogenblik had ze geen keuze meer en heeft ze hem de deur uitgezet.

Haar tweede huwelijk mislukte ook. Tom was ouder, een stabiele persoonlijkheid. Hij steunde haar in het voornemen haar studie HBO Social Work af te maken.Maar na tien jaar gingen Tom en zij uit elkaar omdat ook dit huwelijk eindigde in huiselijk geweld. Wat zij zo verafschuwde was opnieuw werkelijkheid geworden.

Ze bleef kerken bij de Christelijk Gereformeerde Kerk. Met de Bijbel was ze van jongs af aan vertrouwd. Ze richtte de stichting “ laat je horen “ op. Een stichting die zich uitspreekt tegen huiselijk geweld. Haar droom was het om vrouwen te helpen een nieuw leven op te bouwen. Op de opleiding hadden ze haar gewaarschuwd dat er geen werk te vinden zou zijn, maar ze geloofde dat God zou voorzien, en Hij haar droom uit zou laten komen. En zo gebeurde het!

Ze ging hard aan de slag en kreeg een baan in de vrouwenopvang. Ontwikkelde een app die vrouwen hielp om hun leven weer op te pakken. Deze app werd genomineerd om het bijzondere idee. Koningin Maxima lanceerde de app.

Alles wat ze meegemaakt had was niet voor niets geweest. God Zelf genas haar en gaf haar nieuwe kracht. In 2004 bezocht ze een bijeenkomst van Women Aglow en hoorde de woorden “ Jezus Christus is gisteren en heden Dezelfde en tot in Eeuwigheid. “ Er werd met haar gebeden. Ze leerde elke herinnering over te geven aan de Heere Jezus. “ Door Zelf in deze afschuwelijke gebeurtenissen mee te komen veranderde Hij de situatie “ zegt ze.

De hulpverleenster die haar begeleidde en met haar bad zei: “ Ik zie zoveel jonge vrouwen om je heen Petra! “

Dit bevestigde haar in het geloof dat ze verder mocht gaan met haar plannen.

Die plannen zijn vandaag zover dat ze een koffiehuis heeft gekocht in het hart van Goes. Waar vrouwen een aanbod krijgen om te herstellen, toegerust te worden, zichzelf te ontwikkelen en een eigen loopbaan te creëren.

Psalm 27: 3 is voor haar van grote betekenis geworden. “ God heeft me op een rots gezet “ zegt ze. Mijn naam is Petra. Hij wil Zijn gemeente ook uit mij vormen. Mijn koffiehuis wordt een poort van Hoop. En ikzelf ben het bewijs dat je kunt herstellen na geweld.

Het tweede koffiehuis is ook aangekocht en Petra heeft goede hoop dat haar project gesteund wordt door de Raad van B&W.

Geef een reactie