Geluk in het kwadraat !

We zitten bij het knappende haardvuur en praten over de kinderen. 
Wat gaat het goed me ze! 
Er bliept een opgetogen app binnen van onze Benjamin. Hij heeft schitterende cijfers gehaald! Zijn praktijkervaring heeft hem van een bleke studiebol in een energieke dokter in de dop veranderd. Het is geweldig leuk om naar zijn verhalen te luisteren. Dagenlang zat hij samen met zijn vriendin en studiegenote bij ons op de bank amnesegesprekken te voeren. De vragen die ze elkaar stelden moesten tot een juiste diagnose van een vermeende ziekte leiden. Geweldig om aan te horen! Al die ervaring komt nu bijzonder goed van pas, in no time stelt hij allerlei ziekten vast. Hij vindt het een enorme verantwoording, en dat is het ook.
Als je onverwachts even bij hem langsrijdt word je enthousiast ontvangen in een huis dat bol staat van de rommel en van de andere twee studenten in opleiding. Met een royaal gebaar zwiepen ze de zitbank leeg en zorgen voor een koffietje. We kletsen over hun co-schappen, ik vind het geweldig wat ze allemaal vertellen! Het gaat over eindeloos lange dagen waarin ze niet aan hun verplichte handelingen toekomen omdat ze artsen moeten bijstaan. Soms moeten ze alleen maar handen vasthouden van mensen die onder narcose gaan bijvoorbeeld. Ik hoor van alles uit een wereld die mij totaal onbekend was voordat ze studeerden. Genieten!
Onze oudste en haar man kregen nieuwe banen en een nieuw appartement. Heerlijk om te zien hoe gelukkig ze zijn. Paula brengt studenten aan de bachelor opleiding enthousiasme en vakkennis bij, en Nathan gaat de medische wereld ICT diensten verlenen, en toelichten. Een baan die hem op het lijf geschreven is!
Onze tweede zoon beleeft bloedstollende avonturen als politieagent, en  haalde intussen zijn volgende bachelor. Straks zullen ze voor het eerst kerst vieren in een splinternieuw huis. Wat een zegeningen, waar hebben we dat aan verdiend. 
Het is de Heere Die ons dit allemaal geeft.
Wat hebben we altijd veel van onze kids gehouden. Alle avonturen ondernamen we samen. Toen we voor het eerst – met ons 12,5 jarig huwelijksjubileum als echtpaar weggingen – stonden ze ons met verwijtende ogen op te wachten bij de oppas, en ze zeiden: “ dat mag nooit meer van ons! “ Daarom vierden we het volgende jubileum met z`n allen! 
Nu krijgen we intens veel liefde van hen terug. 
Vroeger dacht ik altijd dat het leven minder mooi zou zijn als je kinderen groot zouden zijn. Nu weet ik wel beter! Volwassen kinderen is: geluk in het kwadraat. 
 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *