Christenen voor Zeeland

 
Email banner 2016.jpg
Discipelen gezocht!
 
Het kleine kerkje  is mooi ingericht en ziet er uitnodigend uit. De piano speelt al,  de gitaar valt warm in. Ik zing al mee voordat ik het besef: “Ik wil zingen van mijn Heiland, van Zijn liefde, wondergroot! Die zichzelven gaf aan het kruishout en mij redde van de dood! “
Het ene na het andere lied.
Onze Enige Pleitgrond en Verlosser “ maakt ons hart vrij en onze ziel vrolijk.
Na het zingen worden we opgeroepen om stil te bidden, voordat Leander beginnen zal. Dan begint een stem spontaan te bidden.  Anderen volgen.  Plotseling – ontroerend – een kinderstem. Nog een volgende, en nog één. Uit de mond van kinderen horen we hoe de Heere doorgaat met Zijn werk!Ze danken de Heere voor de zondag, voor de kerkdienst, voor het zingen. Ze bidden voor vervolgden en voor hun eigen leven, voor hun schooltaken. Volwassenen bidden geroerd mee.Dan komt Leander naar voren. Hij stelt ons een vraag. Waarmee kunnen wij het Koninkrijk van God het beste vergelijken?
a ) met een bruiloft
b ) met een begrafenis
c ) zowel met een bruiloft als met een begrafenis.
We komen tot de conclusie dat het antwoord “ c ‘  moet zijn.De Heere Jezus vraagt ons om Hem te volgen in Lucas 14 : 15 – 19. Het gaat over de gelijkenis van het Grote Avondmaal. Een vraag op het scherpst van de snede van de meest zachtmoedige mens op aarde! Allereerst is het enige wat wij hoeven te doen om aan te zitten aan dit Avondmaal een komen, aanzitten en genieten! De Heere Jezus is geen karig gastheer. Hij nodigde velen uit! Het was een grootse en welmenende nodiging. Zo is Hij. En Hij wacht en hoopt dat wij van harte op Zijn nodiging in zullen gaan. Even groots, welmenend en hartelijk in ons komen tot Hem omdat Hij niets van ons vraagt wat Hij Zelf niet is.Dan lezen we in Lucas hoe de meeste mensen reageerden. De meeste mensen  begonnen zich eendrachtig te verontschuldigen.Zo gaat het vaak ook met de nodiging van de Heere Jezus om Zijn discipelen te worden. De route naar de bruiloft is namelijk niet eenvoudig. Deze nodiging houdt de begrafenis van je zelfbeschikkingsrecht in. We moeten van toeschouwers deelnemers worden.Het volgen van de Heere Jezus is niet neutraal. Het kan je veel, misschien zelfs alles kosten. Maar teruggaan is geen optie. Teruggaan betekent je leven verliezen.
Wij denken zo vaak: “dit stukje blijft van mezelf. Dat kan ik niet kwijt. “Maar onze vuist moet open. Open naar God. “Heere hier, neemt U er van wat U hebben wilt. “
Wat een prijs voor de moderne mens.Wat een vreugde voor wie het verstaat. Jezus vraagt een beslissing. Hij kan niets met onze smoesjes.Hij wil ons helemaal.

 
 

Geef een reactie