Bloggen onderweg 2024 – 4

Bloggen onderweg – 4
27-7-2024 

In de ontzettend vroege morgen rijden we naar Antwerpen. 

We parkeren onze auto in een donkere parkeergarage met muren vol graffiti en stappen bepakt en bezakt op de trein naar Brussel waar we met de Eurostar richting Parijs rijden. Eenmaal in Frankrijk wacht ons een onaangename verrassing: de koperen bovenleiding is door vandalen gemolesteerd. De snelheidstrein moet nu via de gewone rails naar la capitale de la France. We komen een uur later binnen dan gepland en moeten de TGV naar Marseille omboeken. 

Het ‘gare du Paris ‘ doet dreigend aan. Er wordt voor aanslagen gevreesd en het ziet blauw van de politie en groen van de soldaten. Het geheel komt niet echt leuk over, alle manschappen zijn tot de tanden toe bewapend. 

Gelukkig worden toeristen voorkomend behandeld, zij het dat we overal onze papieren moeten laten zien. 

Als we drie uur later dan gepland de TGV binnenstappen is het leed geleden. Met gezwinde spoed brengt de snelheidstrein ons naar Marseille. In vier uur zijn we van Parijs in het puntje van het zuiden van Frankrijk aangeland. We stappen het gare du Marseille op. Heerlijke zonnewarmte, stralend blauwe luchten en Frans geroezemoes komen ons tegemoet.  

Ons appartement ziet er romantisch uit. Smeedijzeren balkonnetjes, luiken voor de ramen en van alle gemakken voorzien. 

In de slaapkamer een ouderwetse schoorsteenmantel en een schrijfbureautje. Maar eerst eten we Franse gerechten op een uiterst Frans terras. Daarna klik ik tevreden mijn laptop open en schrijf.