11 oktober!

 

34 jaar geleden bevestigde mijn vader ons huwelijk met de eeuwenoude woorden die de Heere tegen Mozes zei : ‘ Moet Ik dan zelf meegaan om je gerust te stellen? ’ ( Exodus 33: 14) In de jaren die volgden heeft Hij waargemaakt wat Hij beloofd heeft. ‘ Ik verzeker je dat Ik zal doen wat je vraagt, want Ik heb je uitgekozen en Ik ben je goedgezind. ‘ 

God was er elke dag, in alle mooie en goede dingen  maar ook weleens verdrietige die het leven voor ons in petto had. We hebben drie schatten van kinderen en schoonkinderen gekregen die ons elke dag van ons leven met liefde omringen of ze nu ver weg zijn, of dichtbij. 

Ons leven stond in het teken van het onderwijs. Wat een kids zagen we voorbijkomen! Ik zou de aantallen niet op kunnen noemen. Kinderen uit de breedte van de reformatorische gezindte, maar ook kinderen vanuit heel Nederland. Kinderen van miljonairs, maar ook kinderen van de straat. Ik heb na mijn ‘ reformatorische jaren’  als uitzendkracht rondgezworven, omdat ik in alle types onderwijs in de keuken wilde kijken. Het waren geweldige ervaringen die ik voor geen goud had willen missen. Gave gesprekken met collega`s uit de breedte van de Nederlandse samenleving leerden mij meer dan een studie psychologie had kunnen doen. 

Ons gezin werd heel vaak uitgebreid met pleegkinderen. We hebben er minstens 10 gehad. Ik zou het exacte aantal niet eens meer weten. We bouwden twee keer een huis met onze eigen handen, de kids hielpen mee. We vonden dat geweldig leuk en genieten nog elke dag van het resultaat. Er kwamen drie schattige kleinkinderen, ze dartelen hier vaak vrolijk rond. 

Het huwelijk is een onschatbaar geschenk van onze God. Hij heeft na de zondeval met recht een Paradijsbloem overhouden. Dat mag ook weleens gezegd worden op een dag als vandaag, als we onze huwelijksdag  gaan vieren. God zij daarvoor alle dank en eer! 

Dana – All kinds of everything (lyrics) – YouTube

Psalm 121 – He Watches Over You – Sons Of Korah – YouTube