Exodus 2 : 7 – 10

Toen kwam de zuster van het kind haar vragen:’ zal ik bij de Hebreeuwse vrouwen een voedster gaan zoeken om het kind voor u te voeden? ‘ ‘ Ja, doe dat maar, antwoordde de dochter van de farao, waarop het meisje de moeder van het kind ging halen. De dochter van de farao zei: ‘ neem dit kind mee, en voed het voor me. Ik zal u ervoor betalen. ‘ De vrouw nam het kind mee, en voedde het. Toen het groot genoeg was, bracht ze het naar de farao. Deze nam het kind aan als haar eigen zoon. Ze noemde hem Mozes. ‘ Want, zei ze, ik heb hem uit het water gehaald. ‘ 

Terwijl Hasjeput met haar hofdames en slavinnen vertederd in het biezen mandje keken en met elkaar bespraken wat ze met het kindje moesten doen, wist Mirjam dat het ogenblik gekomen was om zich bekend te maken. Ze haastte zich van tussen het riet naar de vrouwen toe. Ze zei zonder aarzelen : ‘  zal ik een Egyptische vrouw halen die het kind de borst kan geven? ‘ ‘ Ja doe dat maar ‘ zie Hasjeput, en zo gebeurde het! Met een juichend hart nam Mirjam haar broertje mee naar huis, en vertelde Jochebed in geuren en kleuren wat er was gebeurd. Het leek alsof er niets veranderd was. Maar alles was veranderd! Van een ter dood veroordeelde was Mozes een koningskind geworden. Want de dochter van de farao had het bevel gegeven om het kind voor haar te voeden. Ze had Mirjam geld meegegeven, om het kindje te verzorgen tot het groot genoeg was om gespeend te worden. 

Toen het eenmaal zover was, bracht Jochebed haar zoontje naar het hof van de farao. Om hen  heen waren talloze Israëlitische jongetjes gedood. Maar haar kind kreeg de naam Mozes. ‘ Want ‘ zei Hasjeput, ‘ ik heb hem uit het water gehaald ‘ . 

Voor mensen die de Heere ertoe bestemd om grote diensten in Zijn koninkrijk te bewijzen, vindt Hij wegen om hen daar van tevoren toe te bekwamen en voor te bereiden. Mozes zou door zijn opvoeding aan het hof uiterst bekwaam gemaakt worden om later Gods volk door heftige en moeilijke periodes heen te leiden. Gods wonderlijke leiding straalde glansrijk over het leven van Mozes. 

Vraag: heb jij weleens heftige en moeilijke perioden meegemaakt in je leven? Schrijf ze woordelijk op in een dagboek of schrift. 
Bedenk of je in die perioden iets gemerkt hebt van de wonderlijke leiding van God. 
Als dat zo is, dan weet je dat Hij die alle dingen leidt, je nooit in de steek zal laten, maar je altijd zal blijven leiden, tot je Hem ontmoet.
Misschien heb je de leiding van de Heere nog niet zo direct opgemerkt. Vraag Hem om je ogen daarvoor  te openen.

One response to “Exodus 2 : 7 – 10

  1. Wow, amazing weblog layout! How long have you ever been blogging for?
    you made blogging glance easy. The whole glance of your site is wonderful, as well as the content material!

    You can see similar here <a href="[Link deleted]internetowy

Geef een reactie